ZM Henryk Kania z nowoczesnym magazynem

SYSTEMY SKŁADOWANIA Baza wiedzy

Zakłady Mięsne Henryk Kania, założone 24 lata temu w regionie o XIX-wiecznej tradycji rzemiosła masarskiego, dziś wykorzystują w procesie przetwórczym nowoczesny magazyn chłodniczy do składowania gotowych produktów. Całkowicie zautomatyzowany system zarządzania zespołem układnic oraz selekcji towarów do transportu znacząco usprawnia proces dystrybucji produktów i zapewnia nad nim pełną kontrolę. Magazyn jest pionierskim rozwiązaniem wśród firm działających na rynku przetwórstwa mięsnego.

ZM Henryk Kania to polski producent wyrobów wędliniarskich oraz mięsa konfekcjonowanego. Firma, założona w 1990 r., jest dzisiaj jednym z największych producentów wyrobów wędliniarskich w kraju i oferuje szeroki wachlarz produktów z obszaru marek własnych i prywatnych. Spółka prowadzi produkcję w nowoczesnych zakładach przetwórczych o zdolnościach produkcyjnych na poziomie 240-260 ton na dobę. Głównymi odbiorcami jej produktów są sieci handlowe w kraju i za granicą, m.in. Auchan, Biedronka, Carre...

Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • wydań magazynu "Logistyka i Magazynowanie"
  • Dostęp do wszystkich archiwalnych artykułów w wersji online
  • Możliwość pobrania materiałów dodatkowych
  • ...i wiele więcej!

Przypisy