Ze względu na stale rosnący popyt przy istniejącej zdolności produkcyjnej i składowania nie byliśmy w stanie sprostać zapotrzebowaniu. W poprzedniej lokalizacji firmy wszystkie opcje rozbudowy zostały już jednak wyczerpane. Z tego powodu niezbędne było stworzenie nowej lokalizacji produkcyjnej i logistycznej – wyjaśnia Rüdiger Stollmeier, project manager w Inter Europolu.
Nowa piekarnia powstała na początku 2014 r.,
ok. 25 km od głównej siedziby przedsiębiorstwa w miejscowości Małopole k. Warszawy. Zastosowanie najnowszych technologii produkcyjnych umożliwia produkcję 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. Dziennie zakład opuszcza do 60 pojazdów ciężarowych
z ok. 2000 palet z wyrobami piekarskimi.
– Z powodu ograniczeń czasowych ze strefą produk...
Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- wydań magazynu "Logistyka i Magazynowanie"
- Dostęp do wszystkich archiwalnych artykułów w wersji online
- Możliwość pobrania materiałów dodatkowych
- ...i wiele więcej!